Basın Bülteni Yazmak İçin 4 İpucu

Birçok bülten önemli şekilde yayılmakta ve her gün çevrimiçi basın salonlarına eklenerek, PR için hala çok önemli SEO taktiğidir. Peki basın malzemelerinin arama motorlarındaki görünürlüğünü arttırmak için neler yapılmalıdır?

İçindekiler

İPUCU

Basın bültenlerini yazmaktaki anahtar kelime sıklığına ve yoğunluğuna çok fazla odaklanmamıştır. Kesinlikle başlıkta hedef anahtar kelime öbeği olmalı ve description bölümünde de bu kelimeler olmalıdır. Ancak X kez görünmesini ya da tüm kelimelerin % X’ini temsil ettiğinden emin olmak için sıkışmaya gerek yoktur.

Basın Bülteni oluşturulurken SEO kurallarına dikkat edilmelidir.

Anahtar Kelime Planlaması

Basın bülteni için hedef anahtar kelime öbeğini seçin

• Marka ve ürün/hizmet adları doğal olarak desteklenecek, bu nedenle de insanların konuyu ne şekilde aradığına uygun, yazılı, açıklayıcı bir cümle seçmelisiniz.
  • Adayları değerlendirmek ve hassaslaştırmak, popüler varyasyonları keşfetmek için Google AdWords Anahtar Kelime aracı gibi anahtar kelime araştırma araçlarını mutlaka kullanmalısınız. Konuyu doğru bir şekilde aktaran ve makul arama hacmine sahip anahtar kelime öbeklerini bulmaya ve kullanmaya dikkat etmelisiniz.
  • Google Haberler’de ve Yahoo News’te en iyi adaylarınız için oluşturulan haberlere ve basında çıkan her türlü habere bakmalısınız ve rekabet durumunu tespit etmelisiniz.
  • Google Arama Trendleri’ni zaman içerisinde Google’da ne sıklıkla arandığını ve Google Haberler hikayelerinde ne kadar sıklıkla görüntülendiklerini görebilmek için anahtar kelime adaylarını karşılaştırmak için kullanmalısınız.

Basın Bülteni oluştururken, başlık, alt başlık, içerik, bağlantılar gibi faktörler özenle hazırlanmalıdır.

İçerik Optimizasyonu

Başlık

• Basın açıklamalarındaki başlıklarınıza hedef anahtar kelime öbeklerini eklemelisiniz.

Alt Başlık

• Hedef cümlenize ya da varyasyonlarınıza uygun olan bir alt başlık eklemelisiniz.

Başlangıç

• İlk paragrafta, ideal olarak ilk cümlede ana anahtar kelime öbeğini eklemelisiniz.
  • Gerektiğinde sınırlı sayıda açıklama yararlı olacaktır. İçerikler, okunabilirliğe zarar vermeden anahtar kelime desteğinde harmanlanmalıdır. Bu önemli bir odak noktası olmalıdır.
  • Toplam uzunluk 200-250 kelime toplamda idealdir, ancak daha uzun yayınlar da gerekli olacaktır.
  • Aşırı pazarlama cümleleri kurmaktan kaçınılmalıdır. Doğrudan içeriğinizi anlatan sade bir dil kullanılmalıdır.
  • Kısaltılmış formların ya da kısaltmaların da arama talebine sahip olmadıkça, yayın süresinde tam şeklini kullanmalısınız.

Bağlantılar

• Doğrudan belirli sayfalara bağlantı vermelisiniz.
  • Bağlantıların metninde anahtar kelimeleri kullanmalısınız.

Kendi sitenizdeki basın bültenleri için

SEO’nun en iyi uygulamalarını temel alarak sayfanın başlık etiketini, URL yapısını ve Meta description etiketlerini optimize etmelisiniz.

BU SAYFAYI PAYLAŞ

BU YAZIYI PUANLA

(0 Oy . Ortalama Puan : 0)

Facebook Yorumları

Bu yazı için herhangi bir yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın

SİZ DE YORUM YAZIN